"Evropa će se raspasti kao Jugoslavija" VIDEO

Hrvatska književnica Vedrana Rudan predstaviće večeras u Beogradu svoju knjigu "Život bez krpelja" i nada se da će doći mnogo njenih prijatelja koji se zalažu za bratstvo i jedinstvo.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

11:22

Foto: YouTube Screenshot

"Pre svega želim svima koji vole Jugoslaviju, a ima nas na milione, da čestitam današnji praznik (29. novembar, bivši Dan republike Jugoslavije). Taj dan je simbol Jugoslavije, a ne Fudbalskog kluba Crvena zvezda, koja bi bila svetski šampion da Jugoslavija i dalje postoji".

Vedrana Rudan smatra da bratstvo i jedinstvo između Hrvata i Srba postoji, koliko god da politika to negira.

Rekla je da ne misli da smo daleko jedni od drugih, kao i da je stanovište da se Evropska unija mora raspasti mimo volje (nemačke kancelarke Angele) Merkelove.

"Merkel je kao i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović samo nečija produžena ruka. Evropa se mora raspasti. Ne mogu zajedno Bugarska i Francuska, Britanija već odlazi, ali ne i Irska, tu će biti krvi. Evropa će se raspasti kao što se raspala Jugoslavija".

Promocija knjige "Život bez krpelja" zakazana je za 18 časova u Studentskom kulturnom centru.

Gostovanje Vedrane Rudan u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom" TV Prve pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: