Đuro o "svojih 50": "Kada vidiš prazan papir, to te fura!" VIDEO

Promocija prve knjige "Mojih 50" glumca, komičara, muzičara i "nadrealiste" Branka Đurića Đure održana je večeras u Beogradu. Popularni Đuro je bio gost emisije "150 minuta" Prve televizije u kojoj je govorio o knjizi.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

20:25

Đuro o

"Ja sam zabeležio neke priče koji su mi bile zanimljive u tih 50 dana tog leta, koje je bilo zanimljivo. Vraćao sam se u prošlost i pišući te stvari toliko sam se otvarao da sam napisao i neke stvari koje sam uvek krio od novinara. Izbegavao sam pitanja o tome vešto."

Oni koji su njegovu knjigu već pročitali hvale iskrenost sa kojom je pisao o sebi.

"To mi je drago, jer me ljudi inače površno poznaju", ističe Đuro i navodi da je pisanje knjige za njega bilo neka vrta "autopsihoanalize".

"Nešto što sam potisnuo duboko u sebi je izašlo. U nekim pričama sam se stvarno rasplakao. Moj najstariji sin, koji ima 28 godina sada, prošle nedelje je čitao knjigu i on se rasplakao. To mi je dovoljan znak da je stvarno nešto iskreno", kaže Đuro.

Bivši "nadrealista" kaže da, dok je nekada mislio da se sve radi zarad postizanja cilja, sada je shvatio da može da se uživa i u samom procesu kojim se do tog cilja dolazi.

"Kasno sam shvatio da je cilj sam taj proces. Beskrajno sam uživao u procesu pisanja", istakao je Đuro.

"Kad vidiš prazan papir, to te fura!"

Kakva je razlika između novinara i novinarčića, da li je Đuro izvukao neki zaključak iz svoje knjige, šta mu je Saša Lošić Loša rekao o njoj... saznajte u snimku iz emisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: