Po čemu ćemo pamtiti ovogodišnji sajam knjiga?

Za manje od sat vremena zatvara se Beogradski sajam knjiga. Procenjuje se da je oboren rekord u poseti, svoje knjige izložilo je više od 1000 domaćih i stranih izdavača, na stotine pisaca susrelo se sa svojim čitaocima.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 28.10.2018.

20:04

Po čemu ćemo pamtiti ovogodišnji sajam knjiga?
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ipak postavlja se pitanje da li ćemo ovaj sajam pamtiti po jubilejima velikana poput Crnjanskog, Šantića i Vuka, Desanke Maskimović ili po novokomponovanim spisateljicama.

Sve je krenulo sa govorom Matije Bećkovića koji je beogradski sajam nazvao najvoljenijim sajmom i crvenim slovom u kalendaru srpske kulture. Nekoliko dana kasnije stigle su slike redova ispred štande gde je svoje knjige potpisivala jedna rijaliti zvezda.

Svi su bili zabrinuti da će upravo ona pokupiti slavu brojnim piscima i izdavačima ovogodišnjeg sajma knjiga, međutim nije u tome uspela. Među najprodavanijim knjigama našle su se upravo knjiga Matije Bećkovića "Sto mojih portreta" i dnevnički zapisi Emira Kusturice, "Šta mi ovo treba", koji je prodat u 10.000 primeraka.

Moguće je da će ovaj sajam oboriti rekorde po posećenosti, s obzirom to da je zaključno sa jučerašnjim danom već oboren prošlogodišnji rekord.

A po čemu ćemo sve pamititi ovogodišnji sajam možete saznati u sledećem prilogu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: