Stižu dve neobjavljene priče Ernesta Hemingveja

Dve priče Ernesta Hemingveja napisane sredinom pedesetih godina, koje su dosad retko viđene, biće objavljene sledeće godine.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Direktor Hemingvejevog literarnog imanja Majkl Katakis rekao je Asošiejted presu da će priče "The Monument" i "Indian Country and the White Army" biti uključene u specijalno reizdanje klasika "Za kim zvona zvone".

"For Whom the Bell Tolls: The Hemingway Library Edition" trebalo bi da izađe na leto 2019.

Katakis, čija knjiga "Ernest Hemingway: Artifacts from a Life" izlazi ove nedelje, već je nadzirao brojne posthumne projekte.

On je radio u koordinaciji s piščevim sinom Patrikom Hemingvejem na reizdanju "Pokretnog praznika", "Zelenih bregova Afrike" i drugim knjigama, zajedno s kontroverznim objavljivanjem "True at First Light" koju Hemingvej nije završio kada se ubio 1961.

"Već dugo razgovaram s Patrikom i uvek postavljamo isto pitanje - postoji li razlog da ovo bude objavljeno?", rekao je Katakis.

On je odbio da komentariše zašto će biti objavljene dve priče iz pedesetih, koje su deo Zbirke Ernesta Hemingveja u Biblioteci Džona F. Kenedija u Bostonu. Hemingvej je napisao pet priča 1956, o vremenu dok je bio izveštač i učesnik Drugog svetskog rata.

On je svom izdavaču Čarslu Skribneru rekao da te priče verovatno treba da budu objavljene posle njegove smrti zato što su "pomalo šokante" i bave se "neregularnim trupama i borbama i ljudima koji su zaista ubijali ljude". Jedna do tih priča "Black Ass at the Crossroads" objavljena je prošle godine. Druga "The Bubble Reputation" zasad neće biti objavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu