Pisac Vladislav Bajac gostovao u Tirani

Srpski pisac Vladislav Bajac gostovao je u Tirani na poziv Albanskog instituta za međunarodne studije (AIIS). On je krajem juna predstavio svoj književni rad u knjižari Tirana Tajmsa, nedeljnika koji na engleskom izdaje taj Institut.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2018.

17:00

Pisac Vladislav Bajac gostovao u Tirani
Printscreen YouTube/RTS Kulturno-umetnièki program

Razgovor o Bajčevim knjigama i izdavačkoj kući Geopoetika vodili su Đorđi Ćirjako, zamenik direktora Instituta i publicista Ben Andoni.

Događaju je prisustvovao veliki broj studenata, intelektualaca, političara i stručnjaka za književnost i geopolitiku.
U publici su pored direktora Instituta doktora Alberta Rakipija, bili i književnik i bivši ministar inostranih poslova Albanije Besnik Mustafaj kao i ambasador Srbije u Albaniji Miroljub Zarić sa saradnicima, inače doajen diplomatskog kora.

Mediji su svesrdno propratili Bajčevo gostovanje, ističući retku priliku da domaća publika ugosti jednog srpskog pisca. Pre autorovog dolaska, list Gazeta Šiptare na dve strane velikog formata objavila je prevod na albanskom dela iz romana "Hamam Balkanija", a Tirana Tajms intervju sa Bajcem na engleskom jeziku.

Želju da Bajčeve knjige objave u Albaniji pokazale su dve kuće: Toena za "Hamam Balkaniju" i Institut-domaćin u okviru izdavačke kuće Tirana Tajmsa. Takođe su iskazali zanimanje i za knjige drugih srpskih pisaca predstavljenih u okviru Geopoetikine edicije na engleskom jeziku Srpska proza u prevodu.

Intervju za Tirana Tajms možete pročitati na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: