Predstavljen prvi roman Siniše Kovačevića

"Godine vrana", prvi roman jednog od naših najuticajnijih dramskih pisaca Siniše Kovačevića, predstavljen je u Beogradu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.06.2018.

22:10

Predstavljen prvi roman Siniše Kovačevića
Printscreen / YouTube

Radnja romana odvija se u vreme Prvog svetskog rata i prve godine slobode, vreme neočekivanih ljubavi, oficirskih dvoboja, tihih sahrana, bežanije, spasavanja časti. Vreme prekog suda, vešala i izroda... Vreme kada čak i vrane napastvuju grad i nebo pretvaraju u crni oblak.

O literarnom prvencu Siniše Kovačevića govorio je književni kritičar Gojko Tešić, a odlomke iz romana "Godine vrana" čitali su glumci Nenad Hadži Maričić, Bojana Stefanović i Miodrag Krivokapić.

Događaju je prisustvovala porodica Siniše Kovačevića - supruga Ljiljana Blagojević, ćerka Kalina Kovačević, mnogobrojni prijatelji i poštovaoci.

Promociji knjige, u izdanju "Vukotić medije", prisustvovale su i brojne ličnosti iz javnog i političkog života među kojima Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, glumac Tanasije Uzunović i novinarka Vesna Dedić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: