Roman o dirljivoj ljubavnoj priči koji se čita od korice do korice

"Samo jedan korak od sna" je dirljiva ljubavna priča, koja prelazi granice kontinenata, i napeta drama na ivici tajanstva života i smrti, potresna priča o sećanju, identitetu i porodičnom neskladu, roman nezaboravne snage i bezvremene mudrosti.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

14:15

Roman o dirljivoj ljubavnoj priči koji se čita od korice do korice
foto: Samizdat b92

Olaf Olafson, autor koji je dosad pobrao samo pohvale kritičara, u novom romanu donosi intimnu i snažnu priču o njujorškom neurologu i tri žene koje su mu oblikovale život – o majci, neostvarenoj pijanistkinji koja posle decenija razočaranja konačno postiže uspeh, verenici, tajanstvenoj balerini čiju preranu smrt očajnički pokušava da razmrsi, i misterioznoj pacijentkinji koja je posle teške nesreće ostala u komi.

To su tri žene koje udahnjuju život Olafsonovom briljantno napisanom romanu. One su nit koja povezuje ovu priču dok glavni junak proživljava veze prepune kompromisa i nerazumevanja, krivice i praštanja, u nastojanju da shvati i bude shvaćen, da voli i bude voljen.

O autoru:

Olaf Olafson rođen je u Rejkjaviku, prestonici Islanda. Pored romana Samo jedan korak od sna, napisao je još četiri romana: Povratak kući, Iskupljenje, Odlazak u noć i Restauracija i zbirku pripovedaka Dan zaljubljenih (na srpskom jeziku sve objavio Samizdat B92). Izvršni je potpredsednik kompanije Tajm Vorner. Sa suprugom i troje dece živi u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: