Biblija završila na listi najprecenjenijih knjiga svih vremena

Magazin GQ objavio je listu najprecenjenijih knjiga svih vremena, a među 21 naslovom našla se i Biblija.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Biblija se našla na 12. mestu među knjigama koje definitivno ne morate da pročitate, a uredništvo časopisa dalo je kritike koje se nimalo neće svideti hrišćanima koji Bibliju smatraju svetom knjigom.

"Oni koji su je pročitali znaju da u njoj ima nekoliko dobrih delova, ali to definitivno nije nešto najbolje što je čovek napisao. Ponavlja se, kontradiktorna je, glupa i u nekim delovima čak i zlonamerna", piše u članku.

U američkim medijima odmah je stigla reakcija sveštenika Džonatana Morisa koji je listu nazvao sramotnom i glupom, piše Index.

Na listi su se osim Biblije našli i "Starac i more", "Lovac u žitu" i "Avanture Haklberija Fina".

Knjige/Stripovi

Šon Pen napisao knjigu, kritika: "Jedan od najgorih romana u istoriji!"

Krajem marta izašao je prvi roman oskarovca Šona Pena - "Bob Honey Who Just Do Stuff". Iako su neke kolege i književnici pohvalili njegov rad, a glumica i spisateljica Sara Silverman otišla je toliko daleko da ga je uporedila sa Markom Tvenom i E. E. Kamingsom, brojni kritičari i internet-zajednica, koja se u međuvremenu dokopala romana, proglasili su ga jednim od najgorih romana u istoriji.

Knjige/Stripovi nedelja 29.04. 22:22 Komentara: 14

Predstavljena knjiga "Istorija beogradskih svetinja"

"Istorija beogradskih svetinja", delo autora Zorana M. Jovanovića kojem je pre nekoliko dana dodeljena Nagrada grada Beograda u oblasti društvenih i humanističkih nauka za 2017, predstavljena je u Skupštini grada Beograda u prisustvu brojnih zvanica iz verskog, kulturnog i društvenog života.

Knjige/Stripovi ponedeljak 23.04. 15:30 Komentara: 0
strana 1 od 6 idi na stranu