Bora Đorđević predstavio poetsku knjigu "Pusto ostrvo"

Francuska 7, (Dom knjige) bila je danas prepuna obožavalaca muzičara Bore Đorđevića, poznatijeg kao Bora Čorba, koji je promovisao svoju desetu knjigu poezije "Pusto ostrvo", u izdanju Arte.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.01.2018.

16:34

Bora Đorđević predstavio poetsku knjigu
Foto: Youtube Screenshot

O Bori kao pesniku u superlativima su govorili akademik, pesnik, Matija Bećković, autor recenzije Miodrag Jakšić, izdavač i pesnik i još jedan kolega po peru Predrag Jakšić, a autor je na opšte oduševljenje publike govorio svoje stihove.

Izdavač Miodrag Jakšić je skrenuo pažnju na opremu knjige, jer se razlikuje od prethodnih Borinih po tome što su sve fotografije u koloru i ilustruju njegov život i karijeru od rođenja.

Na mnogim slikama je Bora Čorba u prirodi, pa i na pustom ostrvu, kome je posvetio jednu pesmu, za koju je komponovao i muziku.

Jakšić je kazao da je knjiga koja ima oko 200 strana ilustrovana sa devedesetak fotografija, a stihovi su podeljeni po tematici na: ozbiljne, dečje, neozbiljni ciklus, pesme koje su snimili drugi, trilogija, uzbuna, kosovski ciklus, aktuelne pesme...

Pesnik je priznao da mnoge neće dobiti muzičku pratnju niti će postati hitovi, ali da ih on voli i da ih je zato štampao.

Prema Bećkovićevoj oceni, Bora Čorba zaslužuje Nobelovu nagradu, kao i Bob Dilan, i to samo za reči i muziku za pesmu "Pogledaj dom svoj, anđele".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: