"Knjiga koja će ponovo ujediniti Jugoslaviju" dobija slovenačko izdanje

Apsolutni književni hit ove sezone, roman "E baš vam hvala" Marka Vidojkovića dobiće svoje slovenačko izdanje.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

18:00

Foto: Laguna

Jedna od najvećih slovenačkih izdavačkih kuća VBZ založba, iz Ljubljane, objaviće na jesen 2018. godine ovu knjigu, koja se već mesecima nalazi na srpskim i hrvatskim top-listama.

Interesovanje regiona za knjigu ne treba da čudi budući da smo svi nekada davno živeli u zemlji koja se zvala SFRJ, a ta zemlja u Vidojkovićevom romanu je nastavila da postoji i 2017. je jedna od najvećih svetskih sila.

Idilu preti da naruši pucanje šavova između dve paralelne stvarnosti, SFRJ 2017. i "naše" Srbije 2017. godine.

Za svog izdavača, beogradsku Lagunu, Vidojković je rekao da se iskreno nadao da će roman biti štampan na teritoriji cele bivše SFRJ, a da se, "nakon što se iz Slovenije tako brzo javio tako jak izdavač", njegova nada pretvara u "fenomenalnu realnost".

Inače, od kako je roman izašao iz štampe prati ga slogan: "knjiga koja će ponovo ujediniti Jugoslaviju", što, kako kaže, Vidojković, sada već zvuči proročki, s ozbirom da se upravo to i događa.

"Građani nekadašnje zajedničke države barem će držati u ruci novi roman Marka Vidojkovića", poručuje autor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: