Peti festival "ČitamČitaš" u bioskopu Zvezda u Beogradu

Peti festival knjige "ČitamČitaš" biće održan danas i sutra u bioskopu Zvezda, a posetioci će od 13 do 22 časa moći da razmenjuju knjige.

Izvor: Beta
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

"Mesto starog bioskopa Zvezda na Terazijama biće pretvoreno u mesto na kome se slavi čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela. Cilj festivala je širenje kulture čitanja među svim generacijama i revitalizacija prostora bioskopa kroz popularizaciju knjige kao medija", naveli su organizatori u saopštenju.

Tokom festivala biće prikazivani filmovi i održane radionice, a biće održana i trampa stripova.

Gosti festivala u subotu će biti pisac Filip David, glumica Nada Šargin, kompozitor Marko Kon, spisateljica i voditeljka Vesna Dedić, autor i voditelj serijala "Ciklotron" i "Marka Žvaka" Dušan Čavić i plivačica Nađa Higl.

U nedelju će gosti biti glumac Miloš Vlalukin, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić, glumica Brankica Sebastijanović, paraolimpijski kajakaš Arsen Arsenović i urednika i voditelj emisije VICE Galeb Nikačević.

Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Narodne biblioteke Srbije.

Knjige/Stripovi

Plakao sam sa Marinom

U poređenju sa filmom, pozorištem ili muzikom, čija medijska svojstva dopuštaju konstruisanje narativnih dijahronijskih struktura, slikarstvo se odista čini inferiornim kada je reč o kapacitetu emocionalnog pokretanja posmatrača. Utoliko je, reklo bi se, mnogo teže razumeti zašto bi nekom potekle suze pred bilo kojom slikom u muzeju

Knjige/Stripovi nedelja 17.12. 12:20 Komentara: 7

Oto Oltvanji: "Izgleda da nas je neko prokleo onom starom kineskom..."

Čovek koji je prvi roman napisao sa 16 godina, pisac koji je detinjstvo proveo u Subotici, pa zatim odlučio da studentske dane, ali i sve one posle, provede u Beogradu, prevodilac, stripar, nedavno je objavio novu knjigu. Nakon tri romana po kojima je poznat, "Crne cipele", "Kičma noći" i "Iver", rešio je da svojim čitaocima ponudi nešto malo drugačije - zbirku pripovedaka "Priče misterije i magije".

Knjige/Stripovi sreda 13.12. 11:50 Komentara: 8
strana 1 od 545 idi na stranu