Knjiga Srđana Srdića među 30 najboljih na nemačkom jeziku

Knjiga priča "Espirando" Srđana Srdića, u prevodu na nemački jezik, našla se u izboru od 30 najboljih knjiga koje su nezavisni izdavači Nemačke, Austrije i Švajcarske objavili u 2016. godini, saopštila je izdavačka kuća "Partizanska knjiga".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Desetočlani žiri iz sve tri zemlje tako je sveo početni spisak na kom su se nalazila 184 naslova autora iz tri pomenute zemlje, kao i autora čija su dela prevedena na nemački.

Selekcija od najboljih 10 knjiga biće objavljena 22. avgusta - sedam naslova će predložiti članovi stručnog žirija, a preostale tri knjige će svojim glasovima odabrati posetioci veb-sajta Hotlist-online.

Nemački izdavač "Espiranda" je kuća "Golub Books", dok je knjigu na nemački prevela Slavica Stevanović. Ista kuća će ove godine objaviti "Mrtvo polje", prvi Srdićev roman.

Zbirka priča "Espirando", objavljena 2011. godine, do sada je nagrađena priznanjima "Biljana Jovanović" i "Edo Budiša", a sem na nemački jezik, prevedena je i na ukrajinski jezik.

Knjige/Stripovi

Tajna istorija kultne knjige: "Šta ako je, nakon svega, to loš roman?"

Pedeset godina je prošlo od kada je, krajem proleća 1967. godine, argentinska Sudamerikana Pres, u to vreme vodeći izdavač savremene latinoameričke literature, u Buenos Ajresu objavila "Sto godina samoće", roman tada slabo poznatog kolumbijskog autora. Gabrijel Garsija Markes bojao se, šaljući rukopis izdavaču, da će i ta knjiga umreti čim bude štampana... jer sve što je prethodno napisao prodato u ukupno - manje od 2.500 primeraka.

Knjige/Stripovi ponedeljak 3.07. 13:15 Komentara: 28
strana 1 od 9 idi na stranu