Knjiga Srđana Srdića među 30 najboljih na nemačkom jeziku

Knjiga priča "Espirando" Srđana Srdića, u prevodu na nemački jezik, našla se u izboru od 30 najboljih knjiga koje su nezavisni izdavači Nemačke, Austrije i Švajcarske objavili u 2016. godini, saopštila je izdavačka kuća "Partizanska knjiga".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.07.2017.

18:52

Knjiga Srđana Srdića među 30 najboljih na nemačkom jeziku
Foto: YouTube Screenshot

Desetočlani žiri iz sve tri zemlje tako je sveo početni spisak na kom su se nalazila 184 naslova autora iz tri pomenute zemlje, kao i autora čija su dela prevedena na nemački.

Selekcija od najboljih 10 knjiga biće objavljena 22. avgusta - sedam naslova će predložiti članovi stručnog žirija, a preostale tri knjige će svojim glasovima odabrati posetioci veb-sajta Hotlist-online.

Nemački izdavač "Espiranda" je kuća "Golub Books", dok je knjigu na nemački prevela Slavica Stevanović. Ista kuća će ove godine objaviti "Mrtvo polje", prvi Srdićev roman.

Zbirka priča "Espirando", objavljena 2011. godine, do sada je nagrađena priznanjima "Biljana Jovanović" i "Edo Budiša", a sem na nemački jezik, prevedena je i na ukrajinski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: