Festival evropske književnosti: Najbolje od svega. Najbolje za sve

Šesti Beogradski festival evropske književnosti biće održan od 27. do 30. juna u organizaciji Izdavačke kuće "Arhipelag" u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.06.2017.

18:43

Festival evropske književnosti: Najbolje od svega. Najbolje za sve

Zamišljen kao nedelja vrhunske književnosti, festival će se odvijati pod motom "Najbolje od svega. Najbolje za sve". Festival donosi četiri celovečernja multimedijalna književna programa: sedam čitanja poznatih svetskih i domaćih pisaca, četiri projekcije filmova u okviru retrospektive "Književnost na filmu" i izložbu svetski poznate umetnice i ilustratorke Juko Šimizu "Divlji labud", po motivima istoimene knjige priča Ajkla Kaningema.

Čitaoce na 6. Beogradskom festivalu evropske književnosti očekuje uzbudljiva knjižževna, filmska, debatna i likovna nedelja. Jedna od specificnosti ovogodišnjeg izdanja festivala jeste činjenica da su svi pisci koji učestvuju na izvestan nacin multimedijalni umetnici.

Beogradski festival evropske književnosti je multimedijalni dogadaj u kome se književnost predstavlja kroz različite forme: od knjige i javnih čitanja, preko razgovora pisaca s publikom i panela, do izložbi i retrospektiva savremenih igranih ili dokumentarnih filmova poteklih iz književnosti. Program se održava u Velikoj sali Doma omladine Beograda svakog dana u 19 i u 20 casova su čitanja poznatih domaćih i stranih pisaca, a u 21 čas je besplatna projekcija filma iz festivalskog programa "Književnost na filmu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: