Ršumoviću Lovorov venac pesničke patnje i slave

Pesnik Ljubivoje Ršumović dobitnik je priznanja "Lovorov venac pesničke patnje i slave" koje mu je uručeno na Petom festivalu kratkih književnih formi „AVA 2017 - aforizmi, vicevi i anegdote" u Sremskim Karlovcima, saopšteno je danas iz Udruženja književnika Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 28.05.2017.

18:05

Ršumoviću Lovorov venac pesničke patnje i slave
Foto: Tanjug / J.Pap, arhiva

Laureata Ršumovića "krunisao" je vencem od bronze profesor Dragan Radenović, autor te umetničke skulpture.

Plaketa "Počasni vitez srpskog humora" posthumno je dodeljena satiričaru Aleksiju Marjanoviću - Aleku Marjanu za njegov nemerljivi doprinos humoru i poeziji.

Na Festivalu u Sremskim Karlovcima učestvovali su naši poznati pesnici, aforističari i prevodioci kao što su Aleksandar Baljak, Milan Todorov, Aleksandar Čotrić, Miljurko Vukadinović, Božidar Pešev, Hadži Bogdan Todorov, Nikola Malović, Milorad Vujnović i Dimitrije Panfilov, kao i dramski umetnik Milan Caci Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: