Vukosavljević i Pamuk o međunarodnom skupu pisaca

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i turski pisac Orhan Pamuk sastali su se danas u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i tom prilikom razgovarali o inicijativi da se u Beogradu tokom naredne godine organizuje međunarodni skup uglednih pisaca iz celog sveta.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.12.2016.

20:43

Vukosavljević i Pamuk o međunarodnom skupu pisaca
Tanjug / Ministarstvo kulture i informisanja

Ministar Vukosavljević upoznao je u najosnovnijim crtama turskog nobelovca sa idejom o organizovanju susreta književnika na kome bi se razgovaralo o tome kuda ide savremena književnost, ko su moderni junaci, položaju književnika u društvu i ostalim aktuelnim temama iz oblasti svetske književnosti.

Pamuk je iskazao načelnu zainteresovanost za učešće na međunarodnom skupu književnika u Beogradu i naglasio da će konačan stav po ovom pitanju moći da zauzme nakon dobijanja zvaničnog poziva i usklađivanja sa svojim prethodno dogovorenim obavezama, stoji na sajtu Ministarstva.

Vukosavljević je preneo Pamuku izraze zadovoljstva zbog njegove posete Beogradu, napominjući da je za Srbiju i Beograd izuzetna čast ugostiti tako veliko ime svetske književnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: