Vukosavljević i Pamuk o međunarodnom skupu pisaca

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i turski pisac Orhan Pamuk sastali su se danas u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i tom prilikom razgovarali o inicijativi da se u Beogradu tokom naredne godine organizuje međunarodni skup uglednih pisaca iz celog sveta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug / Ministarstvo kulture i informisanja
Tanjug / Ministarstvo kulture i informisanja

Orhan Pamuk: Osećanja nas povezuju više nego tradicija

Ministar Vukosavljević upoznao je u najosnovnijim crtama turskog nobelovca sa idejom o organizovanju susreta književnika na kome bi se razgovaralo o tome kuda ide savremena književnost, ko su moderni junaci, položaju književnika u društvu i ostalim aktuelnim temama iz oblasti svetske književnosti.

Pamuk je iskazao načelnu zainteresovanost za učešće na međunarodnom skupu književnika u Beogradu i naglasio da će konačan stav po ovom pitanju moći da zauzme nakon dobijanja zvaničnog poziva i usklađivanja sa svojim prethodno dogovorenim obavezama, stoji na sajtu Ministarstva.

Vukosavljević je preneo Pamuku izraze zadovoljstva zbog njegove posete Beogradu, napominjući da je za Srbiju i Beograd izuzetna čast ugostiti tako veliko ime svetske književnosti.

Knjige/Stripovi

Orhan Pamuk: Osećanja nas povezuju više nego tradicija

Turski nobelovac Orhan Pamuk održao je danas predavanje u punoj svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti i u razgovoru s književnikom i urednikom "Geopoetike" Vladislavom Bajcem i dopisnim članom Akademije Slobodanom Grubačićem govorio je o svojim delima, pisanju, Istanbulu, slobodi, mašti i obavezi prema istoriji.

Knjige/Stripovi ponedeljak 19.12. 15:48 Komentara: 3
strana 1 od 11 idi na stranu