Rade Šerbedžija na Sajmu knjiga

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, glumac Rade Šerbedžija, književnik Svetislav Basara i dvoje dobitnika nagrade "Dositejevo pero" biće danas na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

09:26

Rade Šerbedžija na Sajmu knjiga
Foto: Gettyimages

Na štandu Delegacije EU u Srbiji, u Hali 4 u 14.00 sati počinje tribina o deset projekata od ključnog značaja za Zapadni Balkan. Filmski, televizijski i pozorišni glumac Rade Šerbedžija potpisivaće na štandu "Nove knjige" autobiografiju "Do poslednjeg daha" i knjigu svojih pesama "Stranac".

Književnik Svetislav Basara na štandu "Lagune" potpisivaće svoj roman "Andrićeva lestvica užasa", najavljen kao "parabola balkanskog mentaliteta u neobuzdanom i bespoštednom dijalogu, uz temeljno seciranje svih lokalnih nacionalnih svetinja i mitova pod aurom borbene gluposti, primitivizma i iskvarenosti".

U 16.00 i 17.00 sati na štandu "Pčelice", pisci i dobitnici "Dositejevog pera" za najbolje dečije knjige Branko Miloradović i Sivlija Otašević predstaviće svoja dela "Čuvari krune cara Dušana" i "Olimpijski san".

Patrijarh Irinej će na štandu Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo govoriti na promociji knjige "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije", koja počinje u 17.00 sati. Govoriće i episkop raško-prizrenski Teodosije, zapadno-američki Maksim, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, zahumsko-hercegovački Atanasije i direktor Kancelarije Marko Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: