"Školski brod Tobermori" - dečja knjiga Mekol Smita

Školski brod Tobermori je prva knjiga iz novog serijala za decu iz pera majstora pripovedača Aleksandra Mekol Smita, jednog od omiljenih svetskih pisaca.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 08.07.2016.

10:46

Na Školskom brodu Tobermori uvek je veoma zabavno. Dignite sidro s Aleksandrom Mekol Smitom i zaplovite u niz čudesnih avantura. Pratite pustolovine dečaka i devojčica koji pohađaju jednu krajne neobičnu školu – školski jedrenjak po imenu Tobermori. Kad u zaliv Tobermori pristigne filmska ekipa, Bena i Fi pozovu da budu statisti. Njih dvoje, međutim, vrlo brzo postanu sumnjičavi – jesu li to prave filmadžije ili družina koja smera neko zlo? Ben i Fi vrlo brzo saznaju istinu, otkrivši podli plan posade sa drugog jedrenjaka.

„S prelepim ilustracijama Ijana Makintoša, ova knjiga se po svom mudrom, dobrodušnom i opuštenom tonu ne razlikuje od ostalih romana Mekol Smita, koji se i ovde svim svojim čitaocima obraća kao prijateljima i sebi ravnima.“

The Times

„Divna knjiga!“

– The Sunday Times

„Knjiga koja će svakako izmamiti osmeh na lice deci, a možda i starijima.“

– We Love This Book

„Svaka čast! Odlično, dostojno najboljih avanturističkih romana!“

– Amazon

„Virtuozno pripovedanje.“

Scotsman

„Ova knjiga mi se sviđa zato što, iako je radnja izmišljena, iz nje možeš da saznaš mnogo toga.“

Guardian, mišljenje mladog čitaoca

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: