Beograd u Puli: Sa(n)jam knjige u Istri

Muzička, književna, izdavačka, filmska, dizajnerska i stripovska scena Beograda biće predstavljena u Puli na 21. Sajmu knjige u Istri, koji će se održati od sutra do 13. decembra sa aktuelnom temom "Otok-geto-azil".

Izvor: Tanjug
Podeli

U sklopu Sajma 4. decembra biće održan "Art&Music" festival, a uz sarajevski bend "Letu štuke", zagrebački "Miki Solus" i prečanski "Lice mista", sviraće i popularni beogradski noise-pop sastav "Artan Lili".

Art&Music će za vreme Sajma održavati i radionicu stripa, koju će voditi pulska strip autorka Petra Gardijan, a pridružiće joj se ostali strip autori, među kojima su i srpski strip autori Boris Stanić i Aleksandra Zolotić iz zemunske strip izdavačke kuće "Besna kobila".

Sa predstavljanem beogradske kulturne scene pulski Sajam nastavlja i na posebnom ovogodišnjem regionalnom programu "Beograd čita". Sajam poslednih 10 godina redovno predstavlja određenu regiju i njen kulturni milje i ovoga puta regionalno žarište biće usmereno na snažnu umetničku scenu grada Beograda. Program "Beograd čita" osmišljen je u saradnji sa izdavačkom kućom "Geopoetika", a glavni selektor programa je Vladislav Bajac, direktor "Geopoetike" i član programskog odbora Sajma.

Atmosferu savremenog Beograda u Pulu će preneti Slobodan Šijan, Goran Marković, Božo Koprivica, Slavimir Stojanović (Futro), Slavoljub Stanković, Đorđe Miketić, Dana Todorović, Vesna Goldsvorti i Predrag Miki Manojlović.

Program "Beograd čita" u jednom je delu i posveta Pulskom filmskom festivalu, jer na Sajam dolaze dobitnici Zlatne arene i miljenici publike Goran Marković, Slobodan Šijan i Miki Manojlović.

Knjige/Stripovi

Otkriven spomenik "Beogradski čitač"

U Čuburskom parku u Beogradu danas je svečano otkriven spomenik "Beogradski čitač". Spomenik je građanska inicijativa književnica Gordane Pešaković i Gordane Vlajić i novinarke RTS-a Tanje Šikić, a autor skulpture je Andrija Vasiljević.

Knjige/Stripovi sreda 23.12. 14:47 Komentara: 12
strana 1 od 11 idi na stranu