Izraelski pesnik Amir Or gostuje u Srbiji

Veliki izraelski pesnik i esejista Amir Or boraviće tokom naredne nedelje u Srbiji povodom srpskog izdanja svoje najznačajnije knjige pesama "Muzej vremena" koju je nedavno objavila izdavačka kuća "Arhipelag", u prevodu Vide Ognjenović i Davida Albaharija.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 20.11.2015.

21:05

Default images
Foto: Screenshot

Amir Or će tokom boravka u Srbiji imati književne večeri u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Orovo književno veče u Beogradu održava se u Klubu Doma omladine Beograda 24. novembra, a o njegovoj poeziji govoriće Vida Ognjenović i Gojko Božović.

Sledećeg dana Amir Or, poznat i kao odličan govornik poezije, održaće književno veče u okviru Novosadskog književnog festivala na brodu "Cepelin".

Turneju po Srbiji Or će završiti u Zrenjaninu, gde će pesnik imati književno veče 26. novembra u Pozorišnom klubu "Zeleno Zvono".

Amir Or, pesnik izuzetne kulture, u knjizi "Muzej vremena" vodi dalekosežan dijalog s mitom i slojevima kulturnog i istorijskog pamćenja, sa izazovima savremenog doba i ukupnog pesničkog iskustva.

Otuda ova knjiga dobija oblik i snagu modernog pesničkog speva u kome se iznova ispituju sama pesma i svet o kome ta pesma govori, stoji u najavi.

"Muzej vremena" je celovita pesnička knjiga u kojoj se, iz različitih uglova i sa podrazumevanjem ogromne pesničke tradicije i tradicije mišljenja, razmatra pitanje vremena i ljudske egzistencije u tokovima vremena.

Knjiga Amira Ora sadrži pesme snažnog zamaha, razudjene metaforike, istinske zapitanosti, kazane sa strašću i uverenjem kakvi su retki u savremenoj poeziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: