"Osmeh za svaki dan": Nova knjiga Jelice Greganović

"Osmeh za svaki dan" je nova zbirka kratkih, humorističkih priča Jelice Greganović, koja će se pred čitaocima pojaviti u ponedeljak, 27. aprila.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

11:09

Default images

U svojoj novoj knjizi "Osmeh za svaki dan" Jelica, koja je inače i blogerka B92, beleži detalje života, naizgled nevažne i male stvari od kojih se, zapravo, sastoji svakodnevica koju delimo svi.

Kroz naizgled laganu, sasvim šaljivu i dovoljno uvrnutu priču, Jelica Greganović dokazuje istovetnost ljudskih emocija, osnovnih i nijansiranih, koje ne zaobilaze nikoga i nikad.

Čitateljke koje zanimaju moderne dileme u ljubavi, karijeri, porodičnom životu, koje vole duhovite i inteligentne kratke prozne tekstove sasvim sigurno će uživati u ovoj knjizi.
Jelica u novoj knjizi ispisuje sopstvene, one sasvim lične i porodične priče, u kojima nam otvara male porodične tajne, i sve bi bilo gotovo idlično da ih spisateljka ne iskazuje i u prenosnom značenju.

Dozom samoironije, pomalo burleskno, ona svojstvenim stilom otkriva da biti u svojoj priči u ulozi žene, majke i spisateljice i ne može biti drugo do 'slatka' patnja...

Autorka knjige "Osmeh za svaki dan" uspeva da bude Efraim Kišon i Ogden Neš i Rable, a sve to - u suknji.

Kroz jednu naizgled laganu, sasvim šaljivu i dovoljno uvrnutu priču, ona nam dokazuje istovetnost ljudskih emocija, i osnovnih i nijansiranih, koje se primenjuju i ne zaobilaze ni staru ni novu eru, ni Sibir ni Obalu Slonovače, ni Kolumba ni Hasu ni Sosu - nikoga i nikad.

Dokazuje da svi plačemo iste suze, živimo isti život. I samo nas nijanse čine Kolumbom ili - Jelicom Greganović.

U izdanju Lagune objavljene su joj knjige "Ljubav i druge sitnice", "Od reči do reči" i "Ispod sedmog neba".

Knjigu Jelice Greganović "Osmeh za svaki dan" od 27. aprila možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: