Festival Art-Anima od 15. do 17. maja u Beogradu

Festival fantastične književnosti „Art-Anima“ održaće se od 15. do 17. maja 2014. godine u Ustanovi kulture Palilula (Mitropolita Petra 8, Beograd).

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.04.2014.

14:35

Default images

Tokom trodnevne manifestacije biće održana brojna predavanja o fantastici u književnosti, tribine, promocije, kreativne radionice i gostovanja istovrsnih festivala iz regiona.
Učesnici programa su neki od najpoznatijih srpskih pisaca fantastike, poznati kritičari, teoretičari književnosti, naučni radnici, urednici i prevodioci: Zoran Živković, Ljiljana Pešikan Ljuštanović, Milan M. Ćirković, Uroš Petrović, Goran Skrobonja, Miomir Petrović, Dejan Ognjanović, Ljiljana Gavrilović, Ivan Đorđević, Oto Oltvanji, Draško Roganović, Pavle Zelić, Aleksandar Tešić, Aleksandar Petrović – Aca Seltik, Marko Šelić – Marčelo, Žarko Milićević, Mladen Milosavljević, Dragan Paunović, Dragić Rabrenović, Svetislav Filipović, Tihomir Jovanović, Aleksandar Nešić...
Cilj manifestacije jeste da se predstavi aktuelna produkcija ove vrste književnosti kako u svetskim tako i regionalnim okvirima; i pruži mogućnost mladim autorima i čitaocima da kroz predavanja i kreativne radionice steknu što jasniji uvid u njen značaj i domete.
Tokom trajanja manifestacije u glavnom holu Ustanove kulture Palilula biće održan mini-sajam knjiga na kome će biti predstavljena žanrovska izdanja više domaćih izdavačkih kuća. A u galeriji „Potkovica“ biće upriličene izložbe Radionice stripa „Đorđe Lobačev“ i izložba odabranih fotografija sa konkursa „Fantastična književnost okom foto-kamere“.
U organizaciji Festivala učestvuju sajt za promociju fantastične književnosti „Art-Anima“ (art-anima.com), Udruženje građana „Punkt.rs“, izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ i Ustanova kulture Palilula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: