Ljubomiru Simoviću nagrada SKZ

Nagrada Srpske književne zadruge za životno delo pripala je književniku Ljubomiru Simoviću, odlučio je Upravni odbor SKZ.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je saopšteno u SKZ, akademik Simović (1935) je klasik srpske književnosti, koji se od prve zbirke pesama "Slovenske elegije" (1958) svrstao u red najvećih pesnika svog doba.

I u drami i prozi dao je vrhunske rezultate i za svoj rad dobio visoka priznanja.

U SKZ je prisutan četiri decenije, kao autor, saradnik, član uređivačkih i upravnih odbora. SKZ mu je objavila knjige "Uoči trećih petlova", "Boj na Kosovu", "Užice sa vranama", "Hleb i so", "Igla i konac" i Izabrana dela u pet knjiga.

Nagrada će mu biti uručena na poseboj svečanosti do kraja godine.

Upravni odbor SKZ na jučerašnjoj sednici je ponovo izabrao Dragana Lakićevića za glavnog i odgovornog urednika.

Lakićević je urednik SKZ od 1992. a glavni urednik od 2009. godine.

Knjige/Stripovi

"Procurile" tri Selindžerove priče

Tri dosad neobjavljene kratke priče Džeroma Dejvida Selindžera pojavile su na internetu, uprkos željama kontroverznog autora kultnog romana "Lovca u žitu", koji je poslednjih 30 godina života proveo u izolaciji, a nije objavio ništa od 1965. godine.

Knjige/Stripovi petak 29.11. 11:16 Komentara: 4

Izložba NBS gostuje u Solunu

Izložba pod nazivom "Rasejaše reč među narode nove“ koju je Narodna biblioteka Srbije priredila povodom obeležavanja 1150. godišnjice od početka misije Ćirila i Metodija, gostovaće u Vizantijskom muzeju u Solunu od 29. novembra do 20. decembra, najavila je nacionalna biblioteka.

Knjige/Stripovi utorak 26.11. 12:51 Komentara: 0
strana 1 od 28 idi na stranu