Ovaj kišni dan upravo je postao još tužniji

Ukoliko je Bridžit Džons jedna od vaših omiljenih književnih / filmskih junakinja, imamo vest koja vam se verovatno neće svideti...

Kultura

Izvor: Izvor: B92, Daily Telegraph

Nedelja, 29.09.2013.

14:29

Default images

Sve čitateljke i čitaoci koji obožavaju književne i filmske avanture čuvene Britanke Bridžit Džons, ovu vest čitaju na sopstvenu odgovornost, uz napomenu da ono što pročitaju može dodatno da im upropasti ovaj kišni dan.

Najnovija knjiga Helen Filding o avanturama Bridžit Džons zasigurno će izmamiti brojne suze čitateljki i čitalaca. Roman, koji će se u Velikoj Britaniji u prodaji naći 10. oktobra pod nazivom "Mad About The Boy", donosi sasvim neočekivani obrt, o čemu trenutno pišu svi britanski mediji.

Voljeni Mark Darsi je mrtav i Bridžit Džouns je udovica sa dvoje dece.

Ova informacija čitaocima je "isporučena" u okviru nedeljnog dodatka magazina "Sunday Times" koji je ekskluzivno objavio odlomak iz najavljenog romana.
Beta/AP Photo/Knopf
Radnja knjige "Mad About The Boy" vremenski je smeštena petnaest godina nakon radnje u poslednjem objavljenom delu. Iako nije imala sreće u ljubavi, Bridžit Džons se, kako saznajemo iz objavljenog odlomka, ipak udala za neodoljivo simpatičnog gospodina Darsija i rodila dvoje dece. Ali ta ljubav nije imala "srećan kraj"...

Pet godina nakon Darsijeve smrti, Bridžit, koja ima 51 godinu, preko tvitera će upoznati tridesetogodišnjaka Rokstera koji će postati njena nova ljubavna igračka.

Svet je Bridžit Džons prvi put upoznao 1995. godine kroz niz novinskih kolumni koje je Helen Filding kasnije uobličila u prvi "Dnevnik Bridžit Džons". Život tipične tridesetogodišnjakinje iz Londona ubrzo je osvojio čitateljke i čitaoce širom sveta zbog iskreno ispričanih problema sa kojima se suočava sasvim obična žena u četvrtoj deceniji života.

Do sada objavljene dve knjige pratile su podjednako uspešne holivudske ekranizacije u kojima su Džons i Darsija igrali Rene Zelveger i Kolin Firt, na prečac osvojivši romantična srca na svim meridijanima.

O tome koliko je "Dnevnik Bridžit Džons" imao uticaja na britansku čitalačku publiku govori i podatak da je tamnošnja publika svrstala ovaj roman među deset najznačajnijih knjiga dvadesetog veka, prenosi "Daily Telegraph". Tako su se avanture Bridžit Džons našle rame uz rame sa "Dnevnikom Ane Frank" ili Orvelovim vizionarskim štivom "1984".

Ukoliko vas je vest o smrti Marka Darsija zaista rastužila, pogledajte ovaj video koji će vam ponovo vratiti osmeh na lice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: