Navid Kermani gost Kuće za pisce

Gost Kuće za pisce je nemački pisac i orijentalista iranskog porekla Navid Kermani, koji će u utorak, 1. oktobra, u Gete institutu prisustvovati diskusiji povodom njegove knjige "Ko smo mi - Nemačka i njeni muslimani", u izdanju Samizdata B92.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 27.09.2013.

17:26

Default images

Kermani se u svom predavačkom i stvaralačkom radu bavi gorućim pitanjima religije, doseljeništva i dijaloga između hrišćanstva i islama.

Doktorirao je orijentalistiku, član je Nemačke akademije za jezik i Akademije nauka u Hamburgu. Od 2000. do 2003. godine bio je saradnik Instituta za napredna istraživanja u Berlinu, a 2008. stipendista je Nemačkog umetničkog centra "Vila Masimo“ u Rimu. Od 2009. godine viši je saradnik Instituta za kulturologiju u Esenu, saopštili su organizatori festivala "Krokodil".

Godine 2010. bio je gostujući predavač na Univerzitetu "Johan Volfgang fon Gete“ u Frankfurtu na Majni, u okviru posebnog programa "Frankfurtska predavanja iz poetike“, a tokom 2011. i 2012. godine gostujući predavač na Univerzitetu "Georg Avgust“ u Getingenu, u okviru programa "Getingenška predavanja iz poetike".

Njegova akademska i književna postignuća ovenčana su brojnim nagradama. Među novija priznanja ubrajaju se Nagrada za političko razmišljanje "Hana Arent“ (2011) i Nagrada za kulturu grada Kelna (2012). Objavio je brojna dela, među kojima su romani i eseji o islamu, Bliskom istoku i hrišćansko-muslimanskom dijalogu.

Knjigu Davida Kermanija "Ko smo mi - Nemačka i njeni muslimani" možete naručiti u Samizdatu B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: