Autori “Zagora” i “Dilana Doga” u Srbiji

U Kragujevcu će od 30. avgusta do 1. septembra biti održana treća međunarodna strip konferencija "Kragujevac godine treće", na kojoj će specijalni gosti biti italijanski strip crtači Paolo Bizi i Alesandro Binjamini, autori serijala "Zagor", "Dilan dog" i "Mister No".

Izvor: Tanjug Kragujevac
Podeli

Na strip konferenciji, čiji je pokrovitelj ministarstvo kulture, učestvovaće više od 20 izdavačkih kuća, striparnica i redakcija strip-magazina. Tokom konferencije biće organizovana i besplatna strip radionica koju će, za sve uzraste, voditi Vlada Vesović.

Organizatori NVO "Millennium" i udruženje ljubitelja devete umetnosti "Svet stripa" najavljuju da će posetici moći da pogledaju osam izložbi.

Prvi čovek NVO "Millennium"Vlada Paunović izjavio je Tanjugu da će velika berza stripa biti organizovana na tri lokacije - u Studentsko-kulturnom centru, Zastavinoj bašti i Domu omladine.

Prema njegovim rečima, plaketa "Branko Plavšić" biće dodeljena poslednjeg dana konferencije pobedniku konkursa za kratki strip koji organizuje "Svet stripa", dok će nagrada sponzora "Veseli četvrtak" biti dodeljena pobedniku konkursa za kratki strip u konkurenciji "Mladi lav".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu