Leskovac: I strip autori bez pomoći države

Najstariji strip festival na prostoru bivše Jugoslavije, Balkanska smotra mladih strip autora, trajaće od 28. do 30. juna i imaće rekordan broj učesnika uprkos činjenici da ove godine od Ministarstva kulture nije dobio ni dinara, saopštili su organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.06.2013.

12:49

Default images

Balkanska smotra obeležava petnaestu godišnjicu postojanja, dovodeći 654 učesnika iz 22 zemlje, čime gotovo dvostruko premašuje sopstveni rekord iz prethodne godine i postaje apsolutno najmasovniji u istočnoj Evropi i jedan od najmasovnijih na celom kontinentu.

Sve se to dešava, kako navode organizatori, "u godini u kojoj je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije odlučilo da potpuno uskrati pomoć ovoj organizaciji".

Na festivalu učestvuju radovi iz Srbije, Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Slovenije, Italije, Portugala, Nemačke, Francuske, Belgije, Velike Britanije, Australije, Kanade, Dominikanske Republike, Argentine i Urugvaja.

Medju četrdeset gostiju iz inostranstva su Mišel Difan, jedan od najznačajnijih scenarista tzv. belgijsko-francuske škole stripa danas i crtač Igor Kordej iz Hrvatske, nekada velika zvezda jugoslovenskog a danas svetskog stripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: