Novi Murakami na engleskom - 2014.

Željno očekivani engleski prevod novog romana Harukija Murakamija trebalo bi da se u knjižarama pojavi početkom sledeće godine, prenose japanski mediji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.05.2013.

11:17

Default images

"Shikisai wo Motanai Tazaki Tsukuru to Kare no Junrei no Toshi" (Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća) na japanskom je objavljen prošlog meseca i u prvoj nedelji prodaje izdavač je naručio milion primeraka.

Legije obožavalaca Murakamijevog lika i dela širom sveta sada sa nestrpljenjem očekuju engleski prevod na kome radi profesor Univerziteta u Arizoni Filip Gabrijel.

Gabrijel, koji je preveo i trilogiju "1Q84" sa stručnjakom sa Harvarda Džejom Rubinom, prevod novog romana trebalo bi da završi do kraja godine kako bi knjiga bila objavljena naredne, prenosi AFP.

Najnoviji Murakamijev roman je priča o mladom čoveku koji pokušava da se pomiri sa prošlosću i koristi ponuđenu romansu da stane na noge.

Murakami, čiji su romani prevedeni na 40 jezika, slavu je stekao knjigama "Norveška šuma", "Južno od granice, zapadno od sunca", "Igraj, igraj, igraj" koje je u Srbiji prevela "Geopoetika" i najavila skoro i prevod novog romana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: