Najbolji pisci među osuđenicima su…

Najbolji pesnik među osuđenicima u srpskim zatvorima je Bogdan Titelac iz Okružnog zatvora u Novom Sadu, dok je najbolji prozaista Vladan Cvetković iz Okružnog zatvora u Leskovcu.

Izvor: Beta
Podeli

Njima su 21. maja uručena priznanja na tradicionalnoj svečanosti u Kazneno popravnom zavodu (KPZ) za maloletnike u Valjevu, što je bila kruna osmog Festivala osuđeničkog literarnog stvaralaštva.

Na konkurs se prijavilo 19 kazneno popravnih ustanova i okružnih zatvora iz Srbije, kao i KPZ Istočno Sarajevo iz Republike Srpske.

Proza je bila zastupljena sa 65 autora i 101 radom, dok je 234 pesme poslalo 113 autora.

Žiri, kojem je predsedavao književnik Mileta Aćimović Ivkov, odlučio je da drugu nagradu kod pesnika dobije Milivoje Savić iz KPZ Niš, a treću Snežana Drobić iz Specijalne zatvorske bolnice Okružnog zatvora u Beogradu.

Među proznim piscima, drugi je bio Radosav Marković iz KPZ Sremska Mitrovica, a treći Dejan Plavšić iz Specijalne zatvorske bolnice Okružnog zatvora u Beogradu.

Najboljima su pripale skromne novčane nagrade i knjige.

Organizacioni odbor festivala dodelio je specijalne nagrade, biste pesnikinje Desanke Maksimović, rad Vladana Blagojevića, direktoru Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde Srbije Milanu Stevoviću, kao i upravnicima zatvora iz Novog Sada i Leskovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu