Njuz.net "požurio" sa promocijom

Puna dva meseca posle objavljivanja svoje druge knjige, autori Njuz net-a nastavili su s neobjašnjivim potezima i organizovali promociju knjige u Beogradu. Da li zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ili zbog velikog broja mnogo zanimljivijih događaja organizovanih u isto vreme, na promociji se pojavio sramno mali broj ljudi...

Kultura

Izvor: Reporter: Miša Stojiljkoviæ

Četvrtak, 27.12.2012.

11:50

Default images

"U nadi da će pokoji zalutali ljubitelj knjige ipak doći na njihovu promociju, organizatori su, umesto u 18h, predstavljanje knjige počeli sa skoro pola sata zakašnjenja. U znak protesta protiv ovakve nekolegijalnosti i trošenja našeg vremena, pripremili smo vrlo kratak prilog o ovoj šaradi od promocije."

Verovatno bi na ovakav način ili još mnogo duhovitije, ljudi iz redakcije Njuz neta napisali vest o promociji sopstvene knjige koja je održana u Domu omladine. Pošto je izdata pred Sajam knjiga, zbirka se zove "Knjiga za sajam", a u njoj se nalaze tekstovi objavljeni u poslednjih godinu dana na sajtu njuz.net. "Ako naručite knjigu u narednih 15 minuta, nećete morati da je kupite, već ćete je dobiti, u zamenu za novac", ironično su počeli promociju Marko Dražić i Viktor Marković. "Ali to nije sve. Najsrećnijim kupcima, knjigu će uručiti neko od autora... Ali ni to nije sve. Svi koji knjigu kupe na promociji, imaju besplatnu dostavu od štanda do ruku kupca." "Dve trećine treće knjige je napisano, tako da smo mi prvo planirali promociju za ovaj sajam, ali kako nismo baš najbolje organizovani, nismo stigli. Nadam se da će biti u narednih 5-6 meseci. Naša treća knjiga će biti naša prva knjiga koja će biti sto posto originalna, u smislu da tekstovi nigde neće biti objavljeni pre toga," kažu Dražić i Marković.

Iako Njuz.net postoji dve i po godine, Marko Dražić i Viktor Marković kažu da još imaju inspiraciju, ali da su ipak otvoreni za saradnju i pozivaju sve koji žele da im pošalju svoje tekstove.

"Ne kriziramo sa idejama, ali naravno, dobre ideje će dobro proći, tako da i ti, ako nisi zadovoljan na B92, napiši neki tekst, objavićemo ga. Sve dok B92 bude imao inspiraciju za vesti, imećemo i mi. I veliki pozdrav za gledaoce B92, naravno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: