Sajam knjiga na B92 – osmi dan

Poslednji dan 57. Sajma knjiga ujedno je i poslednja prilika da osvojite neku od naših nagrada. Pogledajte šta vas čeka danas na sajmu i koje smo vam poklone priredili za kraj akcije “Sajam knjiga na B92”.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 28.10.2012.

09:53

Default images

Kapije sajma otvorene su od 10 časova, a već u 10:30 imaćete priliku da se upoznate sa tradicijom festivala "Pordenoneleđe", jednog od najvažnijih italijanskih književnih festivala. Festival će biti predstavljen u sali Slobodan Selenić, sa posebnim akcentom što će sledeće izdanje festivala biti posvećeno srpskoj književnosti.

Već u 13:15 sati u istoj sali biće organizovana primopredaja Otvorene knjige. Ambasador Mađarske Oskar Nikovic, zemlje, svečano će predati Otvorenu knjigu gospodinu Andžaju Jašanovskom ambasadoru Poljske, zemlje koja će biti počasni gost 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga. Na štandu izdavačke kuće Laguna od podneva će gostovati brojni pisci koji će se smenjivati na svaka dva sata. Prvo će se sa čitaocima družiti Dejan Lučić će predstaviti reizdanje, u tri toma, knjige "Islamska republika Nemačka". U 14 časova Aleksandar Saša Ignjatović potpisivaće svoju novu knjigu priča "Trešnje od olova" dok će nakon njega, od 16 sati gost Lagune biti Vanja Bulić koji će predstaviti knjigu “Simeonov pečat”.

Od 15 časova u Multimedijalnoj sali biće održano niz predavanja i promocija posvećenih stripu. Tako će biti predstavljene izdavačke kuće “System Comics” i “Veseli četvrtak”. U 16 sati počeće predavanje "Gebels bi bio ponosan: indoktrinacija i propaganda u stripu" na kojem će govoriti strip kritičar Aleksandar Mićić i pisac i strip scenarista Pavle Zelić. Od 17 sati na istom mesu istoričar stripa Vuk Marković održaće predavanje "Jason i astronauti, ili Univerzalni jezik stripa". Ako vam se dopada neki od naših današnjih poklona, danas je dovoljno samo da budete najbrži i pošaljete mejl na karte@b92.net, ostavite ime, prezime, broj kontakt telefona, u naslovu poruke obavezno upišite "Sajam knjiga" a u tekstu naznačite da li želite knjigu ili ulaznice za sajam.

Sve događaje u vezi sa 57. Međunarodnim sajmom knjiga u Beogradu možete pratiti u našoj temi"Sajam knjiga na B92: Od A do Š". Ovogodišnji sajam održavao se upravo pod sloganom "Od A do Š" od nedelje, 21. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: