"Džekil i Hajd" u izdanju "Makonda"

Izdavačka kuća Makondo iz Beograda će u subotu, 27. oktobra, između 14 i 15.30h, predstaviti na svom štandu u hali 4 novu knjigu - luksuzno izdanje klasika R. L. Stivensona "Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda".

Beograd
Podeli

Osim novog prevoda, Stivensonovo delo, koje spada među najznačajnija ostvarenja horor književnosti, obogaćeno je i pogovorom Dejana Ognjanovića, kao i novim ilustracijama Ivice Stevanovića, koji će ovom prilikom potpisivati svoje ilustracije i crtati posetiocima.

Inače, ova knjiga je prvo izdanje u okviru biblioteke "Liga izuzetnih džentlmena" IZ Makondo, u okviru koje će, osim pomenutog "Čudnog slučaja doktora Džekila i gospodina Hajda", biti objavljena i preostala četiri dela na kojima se bazira čuveni istoimeni grafički roman Alana Mura - "20.000 milja pod morem", "Drakula", "Nevidljivi čovek" i "Rudnici cara Solomona".

"Makondo" planira da uvede novitet na naše tržište, a to su luksuzna kolekcionarska izdanja u (veoma) limitiranom tiražu, prava poslastica za najzagriženije kolekcionare. Prva dva izdanja u ovoj kategoriji biće prva dva naslova "Orlova Rima". Ova izdanja biće izdata u posebno dizajniranoj kutiji, luksuznom omotu i sa dodatnim stranama koje će sadržati nacrte i skice autora.

Tiraž će biti samo 9 primeraka za svaki naslov, od čega će 4 biti urednička (2 za "Makondo", i po jedan za "Dargaud" i autora). Preostalih 5 primeraka biće pušteno u prodaju putem aukcije, i ova izdanja nikad neće biti doštampavana, što znači da će kupac ovog izdanja imati jedan od samo 5 primeraka koje je bilo moguće kupiti.

Knjige/Stripovi

Na vidiku svetski izdavački gigant

Izdavačka kuća Pirson (Pearson) objavila je da će spojiti svoj ogranak Pingvin buks (Penguin Books) sa Rendom Hausom (Random Haus) nemačke kompanije Bertelsman, čime će se formirati vodeća svetska izdavačka kompanija.

Knjige/Stripovi ponedeljak 29.10. 15:16 Komentara: 0

Izložba o Andriću stigla u London

Putujuća izložba "Ivo Andrić, pisac i/ili diplomata" sa kojom je Muzej grada Beograda u Godini jubileja Ive Andrića gostovao u brojnim evropskim gradovima i Srbiji, biće otvorena večeras, 29. oktobra u Srpskoj kući u Londonu.

Knjige/Stripovi ponedeljak 29.10. 14:02 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu