V. Ognjenović potpredsednica PEN-a

Književnica Vida Ognjenović izabrana je za počasnu potpredsednicu Međunarodnog PEN kongresa ove organizacije u akademskom i kulturnom centru Južne Koreje, gradu Gjeondžu, saopšteno je iz Međunarodnog PEN-a.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na 78. svetskom kongresu PEN-a, koji se danas završava, učestvovalo je više od 300 delegata iz 80 zemalja.

Osim potpredsednika, na kongresu su izabrana i dva člana međunarodnog borda.

Predsednik Međunarodnog PEN-a ostaje kanadski pisac Džon Ralston Soul.


Inače, kako se navodi na sajtu Međunarodnog PEN-a, prvi put u istoriji Međunarodni PEN doneo je rezoluciju o slobodi mišljenja i digitalnoj tehnologiji i pozvali su vlade, kompanije i pojedince da ukinu cenzuru i kontrolu digitalnih medija i poštuju ljudska prava i slobodu mišljenja.

Vida Ognjenović inače je predsednik Srpskog PEN-a koji je prošle godine bio domaćin kongresa Međunarodnog PEN centra.

Knjige/Stripovi

Dodeljena nagrada Mile Nedeljković

Nаgrаdа ''Mile Nedeljković'' zа nаjbolju knjigu iz oblаsti sаvremene srpske folkloristike (oblаst etnologije i аntropologije, etnomuzikologije i usmene nаrodne književnosti) dodeljena je u 28. septembra dr Sаnji Rаdinović u Domu omladine u Aranđelovcu.

Knjige/Stripovi subota 29.09. 03:22 Komentara: 0

Angažovani Andrić iz “Glasnika“

Dvojica publicista i istraživača arhivske građe Ratko Peković i Slobodan Kljakić, koji su istraživali društveno angažovanje srpskog nobelovca Ive Andrića od 1944. do 1954. godine, objavili su knjigu "Angažovani Andrić", koju je predstavio "Službeni glasnik".

Knjige/Stripovi petak 28.09. 19:21 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu