Alnari sprema 200 naslova za sajam

Izdavačka kuća "Alnari" stiže na beogradski sajam sa 200 novih naslova, osigurala je dolazak u Beograd Kolina Falkonera, autora hita "Sulejman Veličanstveni -sultanov harem", a do sajma će stići i nova knjiga Gordane Kuić.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2012.

15:56

Default images

Ove novosti je Tanjugu saopštio pi-ar menadžer "Alnarija" Ivan Golušin tokom razgovora o novitetima koje je pripremio jedan od retkih srpskih izdavača koji odoleva udarima ekonomske krize.

Izdavački sektor je najviše pogođen, jer su smanjeni ili ukinuti svi vidovi stimulacije izdavaštva (preko finansiranja kapitalnih izdanja, otkupa za biblioteke, a kupovna moć čitalaca je drastično opala).

"Alnari", osnovan pre 13 godina, objavio je do sada oko 1050 naslova, među kojima su pored beletristike, (domaće i strane) priručnici, knjige popularne nauke, knjige za decu, omladinu, ali i enciklopedijska izdanja. Prošle godine je između dva sajma imao 212 novih izdanja, a među autorima su poznata imena svetske književnosti.

Među piscima čija nova dela su već stigla, ili tek stižu, su popularni Sidni Šeldon, Harold Robins, Klajv Kasler, Niki Frenč, Robert Ladlam, Tom Klensi, Kon Iguldem, Gijom Muso, Džil Mansel, Amanda Kvik...

Boreći se za kupce, pre dve godine, pokrenuta je edicija "Autlet" u kojoj su ponovo štampani naslovi "lakše", žanrovske literature, koje je ovaj izdavač objavio tokom prethodnih godina, ali sada u skromnoj, opremi i malom formatu da bi cena bila više nego pristupačna (199 din).

Nedvano je pokrenuta nova biblioteka "Knjiga za svaki džep" koja je urađena prema, u svetu popularnom, "meš market" principu, po kome se novi naslovi plasiraju u komercijalno najisplativijem formatu. Sve knjige, a do sada ih je štampano 10, imaju fiksnu cenu od 499 dinara.

Najviše će se obradovati čitateljke koje rado kupuju knjige Nore Roberts, jer ih u ovoj ediciji, već ima tri, a tu su i Harold Robins i Grejem Grin, od poznatijih autora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: