Kako izgleda junak iz "50 nijansi"?

Za to što je preko milion žena poludelo za Kristijanom Grejom, junakom trilogije "50 nijansi" (50 Shades) autorke E L Džejms dobrim delom je zaslužna činjenica što njegovu privlačnost svaka čitateljka može da izmašta prema svom ukusu i fantazijama.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2012.

13:48

Default images

Ali, kako se planovi za filmsku adaptaciju prvog dela, "50 nijansi siva" (50 Shades of Grey) zahuktavaju i kreće potraga za glavnim glumcem, javnost je počela da se bavi pitanjem kako bi taj misteriozni muškarac trebalo da izgleda.

Naučnici su stvorili sopstvenu verziju Kristijana Greja pomoću istog e-fit softvera koji koriste da uhvate kriminalce i otkrili „prvu sliku” junaka romana koja je dosad postojala samo u glavama čitaoca.

Na osnovu opisa 12 žena koje su podelile svoje fantazije sa stručnjacima napravljena je crno-bela slika muškarca sa talasastom kosom i visokim jagodicama.

Ovaj zgodni foto-robot je delo dr Fej Skelton sa Univerziteta u Centralnom Lankaširu; ona je otkrila da je, osim opisa čitateljki, na umu uglavnom imala poznate glumce i sportiste.
„Iako nam namera nije da narušimo bilo čije fantazije, na osnovu malog broja žena ovo je slika Kristijana Greja koju su one imale pred očima dok su čitale roman”, kazala je dr Skelton. „Lično mislim da je lep, iako će svako imati svoju interpretaciju.

Pošto se slika zasniva na licima poznatih muškaraca, možda će to pomoći holivudskim producentima pri odabiru glumca”.

Ispostavilo se da bi idealan Kristijan Grej trebalo da ima oči Patrika Dempsija, Džonija Depa ili Stiva Mekvina, bradu Breda Pita i frizuru koju je glumac imao u filmu „Meksikanac”, oblik lica Dejvida Bekama, nos Krisa Hemsvorta i usne Vala Kilmera ili Rajana Rejnoldsa.

Prva knjiga iz trilogije autorke E. L. Džejms prodata je već u deset miliona primeraka širom sveta i postala najbrže prodavana knjiga svih vremena - nadmašivši ”Da Vinčijev kod” Dena Brauna i romane o Hariju Poteru.

Stručnjaci u Velikoj Britaniji su čak „upozorili” javnost od porasta nataliteta sledeće godine jer je ova „bezobrazna” SM trilogija (nazvana i "erotikom za mame") inspirisala žene da češće vode ljubav nego inače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: