Autori "Dilana Doga" u Kragujevcu

Autori popularnog junaka Dilana Doga, scenaristi Paola Barbato i Mikele Meda, kao i crtač Fabio Keloni biće glavni gosti Međunarodne strip konferencije koja večeras počinje u Kragujevcu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

13:09

Default images

"Reč je o jedinstvenom događaju u Šumadiji koji za cilj ima promociju i razvoj stripa kao važne oblasti vizuelne umetnosti", izjavio je Tanjugu Vladimir Paunović, predstavnik nevladine organizacije "Milenijum", koja je organizator ove manifestacija zajedno za Udruženjem ljubitelja devete umetnosti "Svet stripa" iz Kragujevca.

Paunović je naglasio da će na konferenciji "Kragujevac, godine druge", koja će trajati do 1. jula, novinski strip kao novu formu stripa promovisati Marko Somborac, Rade Tovladijac, Zdravko Zupan i Zoran Stefanović, kao i da će posetioci imati priliku da pogledaju i novi serijal Baneta Kerca "Balkan ekspres".

Publici će se, dodao je Paunović, predstaviti i autori iz zemalja bivše Jugoslavije koji će izvesti parodiju na američki strip performans "Pij i crtaj"!

Strip konferencija "Kragujevac godine nulte", kao pilot projekat, prvi put je održana 2010. godine, a prošle godine, kada je proslavljen 50. rođendan popularnog strip junaka "Zagora", takođe je održana konferencija, pod nazivom "Kragujevac, godine prve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: