Srđanu Srdiću nagrada u Hrvatskoj

Pisac Srđan Srdić dobitnik je nagrade Istarske županije za najbolju zbirku priča objavljenu u prošloj godini "Edo Budiša", saopštio je njegov izdavač Stubovi kulture.

Izvor: Beta
Podeli

Srdić je nagradu dobio za zbirku priča "Espirando" koja je u izdanju Stubova kulture objavljena 2011. godine, dodaje se u saopštenju.

Za isto delo Srdić je nagrađen priznanjem "Biljana Jovanović" za 2011. godinu.

Zbirka "Espirando" sastoji se od devet priča tematski vezanih za najmračnije kutke ljudske svesti.

Srdić je rođen u Kikindi 1977, a trenutno završava doktorske studije na katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu.

Prvu nagradu za literarni rad Srdić je dobio 2007. godine na konkursu zrenjaninskog časopisa "Ulaznica", a 2009. dodeljena mu je nagrada "Laza Lazarević" za najbolju neobjavljenu pripovetku.

U izdanju "Stubova kulture" 2010. Srdić je objavio prvi roman "Mrtvo polje".

Novoustanovljena nagrada "Edo Budiša" dodeljena je Srdiću na 16. Međunarodnom susretu izdavača "Put u središte Evrope" u Pazinu.

Nagrađenom autoru pripalo je pravo jednomesečnog boravka u pazinskoj Kući za pisce i učešće na Festivalu evropske kratke priče od 27. maja do 1. juna u Zagrebu i Pazinu.

U Kući za pisce u Pazinu mesec dana boraviće i novosadski književnik, dobitnik NIN-ove nagrade za 2011. godinu Slobodan Tišma, preneo je internet portal Glas Istre.

Pisac i izdavač iz Beograda Goran Skrobonja na Međunarodnom susretu izdavača u Pazinu dobio je nagradu "Jure Grando" za pisca horora, odnosno mesec dana boravka u Kringi.

Prikaz knjige Srđana Srdića “Espirando“ čitajte OVDE.

Knjige/Stripovi

„Homo-Ilijadi“ poslednji Orindž

Amerikanka Medlin Miler dobitnica je ovogodišnje nagrade "Orindž" (Orange) koja se dodeljuje za najbolju savremenu autorku romana na engleskom jeziku. "Ahilova pesma" je priča o antičkom heroju kog autorka vidi kao homoseksualnog romantika.

Knjige/Stripovi četvrtak 31.05. 15:57 Komentara: 2

Krleža u Srbiji, decenije pauze

"Nakon nekoliko decenija pauze, u Srbiji, u kratkom vremenskom roku, pojavljuju se tri knjige na različite načine posvećene Krleži", rekao je Marijan Čakarević na predstavljanju publicističkog dela Radovana Popovića "Krleža i Srbi" novog izdanja Krležinog romana "Na rubu pameti" i drame Rajka Lukača "Fajront na Gvozdu".

Knjige/Stripovi sreda 30.05. 18:15 Komentara: 3

Sve o D. Maksimović na jednom mestu

U Klubu - knjižari "Glasnik" u Beogradu 31. maja će biti predstavljeno kritičko izdanje "Celokupnih dela Desanke Maksimović" koju su zajedno objavili Zadužbina „Desanka Maksimović“, "Službeni glasnik" i "Zavod za udžbenike".

Knjige/Stripovi sreda 30.05. 16:01 Komentara: 0

Đaci u Srbiji zatrpani šundom

Školama u Srbiji se često nude knjige neproverenog sadržaja, đaci su zatrpani ponudama privatnika za različite kurseve i sportove, a ovih dana im se potura i knjiga pesama u kojoj se promoviše kockanje i zlouptrebaljava lik jednog našeg vrhunskog tenisera.

Knjige/Stripovi sreda 30.05. 11:53 Komentara: 22

Šijan predstavio knjigu o Gotovcu

Knjiga "Kino tom. Antonio G. Lauer ili Tomislav Gotovac između Zagreba i Beograda" reditelja i scenariste Slobodana Šijana, koju su kao suizdavači objavili beogradski Muzej savremene umetnosti i Hrvatski filmski savez iz Zagreba, predstavljena je u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.

Knjige/Stripovi sreda 30.05. 11:11 Komentara: 2
strana 1 od 29 idi na stranu