Rakeziću nagrada "Todor Manojlović"

U Skupštini grada Zrenjanina danas 11. maja će Saši Rakeziću, stip-crtaču iz Pančeva, svečano biti uručena tradiconalna književna nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 11.05.2012.

11:30

Default images

"Duboka iskrenost, neumirna predanost, beskompromisnost i jedinstvenost autorskog izraza odlučili su da žiri Fonda "Todor Manojlović dodeli nagradu za 2011. godinu dodeli strip-crtaču Rakeziću", stoji u obrazloženju za dodelu nagrade.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa, povelje i objavljivanje knjige dobitnika u ediciji "Feniks" Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu.

Strip-crtač Rakezić (49), alijas Aleksandar Zograf, objavljuje stripove od 1986. godine u raznim časopisima.

Fond je osnovala Gradska narodna biblioteka u Zrenjaninu 1981. godine, s ciljem da populariše stvaralaštvo pesnika, dramskog pisca, esejiste, književnog i likovnog kritičara i prevodioca Todora Manojlovića (1883-1986).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: