Ko će dobiti Disovu nagradu?

U užem izboru za ovogodišnju pesničku Disovu nagradu našli su se Dragan Jovanović Danilov, Nebojša Vasović i Tanja Kragujević, saopštila je 29. februara Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis” iz Čačka.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

17:56

Default images

Izbor je napravio žiri koji sačinjavaju Saša Radojčić (predsednik) i članovi Radmila Lazić, Dragan Hamović, Dragan Bošković i Aleksandar Luković. Konačna odluka o dobitniku prestižne nagrade biće saopštena 7. marta u Čačku.

Time će zvanično biti najavljene 49. svečanosti posvećene velikanu srpske poezije Vladislavu Petkoviću Disu, koje tradicionalno počinju 10. marta, na dan njegovog rođenja.

Disova nagrada dodeljuje se svake godine jednom savremenom pesniku za celokupan stvaralački opus i neizbrisiv trag u srpskoj knjizevnosti.

Dobitniku, osim Plakete sa Disovim likom i novčanog dela nagrade, pripada i pravo na štampanje jedne knjige, priređivanje izložbe sa katalogom i posvećuje mu se više drugih programskih sadržaja.

Manifestaciju “Disovo proleće“ od 1964. godine organizuje Gradska biblioteka “Vladislav Petkovioć Dis“ i grad Čačak. Iduće nedelje biće poznat i program ovogodišnjih Disovih pesničkih svečanosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: