Branko Miljković- film i izložba

Filmsko veče posvećeno pesniku Branku Miljkoviću održaće se u Atrijumu Svečane sale Doma vojske 29. decembra u 18h u okviru izložbi u Domu Vojske Srbije “Portret - trajna inspiracija umetnika“ i “Branko Miljković - poezija kao sudbina”.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2011.

17:55

Default images

Medija centar "Odbrana" najavio je da će biti prikazan poetsko-dokumentarni i igrani film "Vatra i ništa”, niške producentske kuće Krug iz 1995. godine. Reditelj filma je Marislav Radisavljević, scenario su napisali Radisavljević i Ivan Zdravković, direktor fotografije je Zdravković, a uloge tumače: Goran Milev i Slađana Vlajović. Film traje 77 minuta.

O filmu i Branku Miljkoviću govoriće Zdravković i kustos Narodnog muzeja Niš Jovan Mladenović.

U najavi je istaknuto da je to ujedno i prilika da se uz stručno vođenje kustosa, pogleda postavka “Branko Miljković - poezija kao sudbina”, koja na savremen način predstavlja eksponate koji su sastavni deo zbirke - zaostavštine Branka Miljkovića, među kojima su originalni pesnikovi rukopisi, rukopisi prevoda ruskih i francuskih pesnika, beleške, prepiske, fotografije i lični predmeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: