Predsednikovo novo delo

Predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić objavio je nedavno novu zbirku poezije, pod naslovom "Knjiga straha", koja se uoči praznika pojavila u podgoričkim knjižarama.

Podeli

Nakon premijerove prve zbirke “Knjiga smijeha” koja je prvi put objavljena pre desetak godina, svetlost dana sada je ugledala nova zbirka, simbolično nazvana “Knjiga straha”. Objavljenu u izdanju “Nove knjige” iz Podgorice, knjigu je novosadski “Artprint” štampao u hiljadu primeraka.

„Već u prvoj knjizi, smijeh je bio zasjenčen metafizičkom i epohalnom zebnjom, karakterističnim osjećajem prelomnih vremena kakvo je i ono u kojem živimo”, smatra pesnik i kritičar Saša Radojčić, profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Kako prenose “Vijesti”, Radojčić vidi novu Lukšićevu poeziju kao srodni nastavak prve zbirke.

Drugo izdanje Lukšićevog književnog debija, zbirke pesama “Knjiga smijeha”, objavljeno je početkom godine u izdanju “Narodne knjige”. Knjiga je postigla veliki uspeh kod čitalaca, postavši najprodavanije izdanje u martu u Gradskoj knjižari u Podgorici.

strana 1 od 31 idi na stranu