Stihovi odjekivali obalom Morave

Pesma “Am” Miodraga Mitovića iz Niša proglašena je 24. decembra za najbolju, na tradicionalnoj pesničkoj manifestaciji "Poetska pozornica plus" održanoj u Domu za kulturu “Sinđelić” u Ćupriji.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 25.12.2011.

13:30

Default images

Manifestaciju, koju organizuje Književni klub “Dušan Matić”, otvorio je predsednik kluba Borisav Blagojević, a poete je pozdravila predsednica Skupštine opštine Ćuprija Ksenija Milošević.

Među četrdesetak pesnika koji su čitali svoje pesme bio je i državni sekretar u Ministarstvu vera i dijaspore Miodrag Jakšić čija je pesma “Još imam vremena samo da te volim” dobila nagradu “Poeta primus”.

Stihovi pesnika koji su došli iz Subotice, Beograda, Kraljeva, Aleksinca, Jagodine, Niša, Kruševca, Varvarina, Paraćina, Kragujevca i drugih mesta, odjekivali su desnom obalom Velike Morave do kasno u noć.

U okviru manifestacije promovisan je i zbornik Književnog kluba “Dušan Matić” pod naslovom “Razgor glasja” u kojem su objavljene pesme i prozni sastavi pedeset četiri autora.

Zbornik je uredio Uređivački odbor koji čine Slobodan Jovanović, Borisav Blagojević i Radivoje Miladinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: