Nagrada "Milan Rakić" za tri autora

Književnu nagradu "Milan Rakić" za najbolju pesničku knjigu u protekloj godini ravnopravno dele Miloš Janković za knjigu "Manastirnik", Dragan Lakićević za "Snežni vrt" i Zorica Arsić Mandarić za zbirku "Činije zvezdanog pirinča".

Izvor: Tanjug
Podeli

U saopštenju sa završne sednice koja je održana danas, navodi se da su u širem izboru bile knjige Srbe Ðorđevića („Stranac u grlu“), Jevrosime Ristović („Molitva za Irinu“), Vladana Rakića („U svetlo upisan“), Blagoja Svrkote („Čekajući brod u Jerisosu“), Milunike Mitrović („Listopadne i druge“) i Slobodana Škerovića („Crna kutija“).

Jednoglasnu odluku je doneo žiri koji je radio u sastavu: Srba Ignjatović (predsednik), Miroljub Todorović, Adam Puslojić, Radomir Stojanović i Zoran M. Mandić.

Nаgrаdа „Milаn Rаkić“ dodeljuje se svаke godine isključivo člаnu Udruženjа književnikа zа nаjvredniju pesničku knjigu objаvljenu u prethodnoj godini. Nаgrаdа se sаstoji od plаkete i novčаnog delа.

Nаgrаdа „Milаn Rаkić“ je ustanovljena 1838. godine i dodeljuje se zа pesničko ostvаrenje jednom аutoru. U pravilniku se navodi da se izuzetno, аko se ustаnovi dа iz prispelih prijаvа nа konkurs imа više podjednаko vrednih pesničkih ostvаrenjа, žiri može odlučiti da istu nаgrаdu rаvnoprаvno prime dvа аutorа. Ovogodišnja odluka žirija je još jedan izuzetak.

Knjige/Stripovi

Predstavljena knjiga Ž. Lauševića

Autobiografija jednog od najboljih glumaca njegove generacije Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad", u izdanju kompanije "Novosti", predstavljena je 29. novembra u prepunom Muzeju Jugoslovenske kinoteke u prisustvu njegovih brojnih kolega i prijatelja.

Knjige/Stripovi utorak 29.11. 16:04 Komentara: 7

Dvogodišnjica smrti Milorada Pavića

U sredu 30. novembra na spomenik Miloradu Paviću u Tašmajdanskom parku vence će položiti, osim porodice, predstavnici izdavačke kuće Dereta i predstavnici ambasade Azarbejdžana u Beogradu, zemlje koja je i podigla spomenik srpskom piscu.

Knjige/Stripovi utorak 29.11. 13:39 Komentara: 4

Dela Branka Miljkovića do 2014.

Odbor za obeležavanje 80. godišnjice od rođenja Branka Miljkovića (1934-1961) ima za cilj izdavanje celokupnih dela ovog srpskog pesnika koja treba da budu objavljena do 2014. godine, rekao je predsednik odbora književnik Vidosav Petrović.

Knjige/Stripovi nedelja 27.11. 13:38 Komentara: 5
strana 1 od 29 idi na stranu