Izdavači protestvovali zbog Sajma

Udruženje izdavača i knjižara Srbije, koje okuplja 120 izdavačkih kuća, protestovalo je zbog izostavljana predstavnika izdavača iz svih organa i radnih tela 56. Sajma knjiga u Beogradu i pozvalo nadležne na razgovor o načinu organizacije naredne manifestacije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

16:45

Default images

U saopštenju se navodi da je organizacioni odbor sajma odbio je da snizi cene ulaznica na 150 dinara, da nije uvažio nijednu primedbu na raspodelu prostora i formirao žiri bez javnog kulturnog kredibiliteta.

,,Sve je to doprinelo znatno smanjenoj poseti na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu i omalovažavanju vrednih izdavackih poslova između dva sajma", navodi se u saopštenju.

Udruženje zahteva ,,hitne i korenite promene načina organizacije, uz dostojno poštovanje izdavačke profesije".

,,Moramo podsetiti da se cela manifestacija i njena duga tradicija zasnivaju na radu izdavačkih asocijacija nekadašnje Jugoslavije, a sada Srbije, da sve troškove manifestacije snose sami izdavači plaćanjem zakupnine, pa nema baš nikakve logike da politikanti izvan naše struke donose (nerazumne) odluke i raspolažu našim sredstvima i godišnjim rezultatima“, kaže se u saopštenju.

Udruženje je pozvalo nadležne na razgovor o načinu organizovanja narednog Sajma knjiga „u nadi da će se najavljeni sastanci ubrzo održati“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: