Istorija Beograda u Kapiji Balkana

Beogradski izdavač "Stubovi kulture“ objavio je kapitalnu knjigu ugledne srpske književnice, akademika Svetlane-Velmar Janković "Kapija Balkana" o istoriji Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug, PR

Petak, 29.07.2011.

12:22

Default images

U saopštenju izdavača istaknuto je da je knjiga nezaobilazno štivo za sve koji bi na zanimljiv i prijemčiv način želeli da saznaju istoriju glavnog grada, ali i knjiga dubokih analiza i razumevanja istorijskih procesa za one kojima je Beograd u srcu.

"Pouzdana kao istorijski vodič i uzbudljiva kao istorijski roman, "Kapija Balkana" je knjiga najdublje odanosti i iskrenih osećanja, knjiga je raskošna avantura znanja, podataka, sudbina ali i pouzdan putnik kroz prošlost Beograda ", ocenio je izdavač.

Knjiga je nastajala duže od 15 a sistemski je pisana poslednjih 7 godina. "Kapija Balkana" ima 620 strana , bogato je ilustrovana, sa indeksom pojmova i toponima, kao i spiskom odabrane literature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: