Nova knjiga Milana B. Popovića

"Narodna knjiga" iz Beograda je upravo objavila novu knjigu poezije pesnika i novinara Milana B. Popovića pod nazivom "Na korici integralnog hleba i olovci.

Podeli

"Retka knjiga poezije koja mada nije tradicionalno lirska, jeste duboko lična. U jedan mah pesnik vidi ljude kao ribe. Ljudi su somovi, somice, štuke i šarani. Da, štuke! Popovićeva poetska zbirka "Na kori integralnog hleba i olovci", koja dolazi posle njegove ne tako davno napisane trilogije lirskih zapisa, spada u satiru. To je pledoaje za zdrav zivot, koji nam se otima jer je nezdrav strasniji" - napisao je recenzent knjige, Raša Popov.

"Na kori integralnog hleba i olovci" je prilika da na kreativno neuobičajen i nutritivno izbalansiran način konzumirate serviran pesnički obrok sastavljen od tri neodvojiva poglavlja. Jedno od poglavlja je - ključno. Ono, naprosto, vri i ključa pojasnio je autor Milan B. Popović.

Milan B. Popović, 1976., je pesnik i kolumnista u više od dvadeset novinskih i internet redakcija. Sam sebe naziva "prezenterom podzemne i nadzemne muzičke scene u vremenu brutalnih dobronamernika".

Objavio je do sada pesničku trilogiju u kojoj se nalaze knjige "Molitva tetovirang srca", "Vreme brutalnioh dobronamernika" i "Oka da ne ispustim dah".

Živi i piše u Srbiji u Beogradu.

Knjige/Stripovi

Širi izbor za Bukera 2011.

Među 13 autora u širem izboru za književnu nagradu Buker za 2011. godinu našao se bivši dobitnik Alan Holingharst (Hollinghurst), kao i Sebastijan Beri (Sebastian Barry) i Džulijan Barns (Julian Barnes), koji su ranije bili u užem izboru.

Knjige/Stripovi sreda 27.07. 14:49 Komentara: 1

"Bojni poklič majke tigra" Ejmi Čua

Novosadska izdavačka kuća "Psihopolis", specijalizovana za knjige iz popularne psihologije i pshološke i pedagoške priručnike za samopomoć, objavila je prevod "Bojni poklič majke tigra" Ejmi Čua, knjigu koja dovodi u pitanje popustljiv način vaspitanja.

Knjige/Stripovi ponedeljak 25.07. 13:24 Komentara: 0

Umberto Eko redukovao "Ime ruže"

Italijanski pisac Umberto Eko napisao je novu, pojednostavljenu verziju svog čuvenog romana "Ime ruže", piše španski list "El Pais", pozivajući se na saopštenje izdavačke kuće "Bompjani" koja je knjigu prvi put izdala 1980. godine.

Knjige/Stripovi petak 22.07. 17:41 Komentara: 39

"Deset vekova srpske književnosti"

U okviru antologijske edicije "Deset vekova srpske književnosti" danas je izašlo iz štampe Drugo kolo u deset knjiga. To je trenutno najveći poduhvat u srpskom izdavaštvu započet prošle godine kada je objavljeno prvo kolo.

Knjige/Stripovi petak 22.07. 15:43 Komentara: 8
strana 1 od 27 idi na stranu