“Borislav Pekić“ za Bojana Babića

Književna stipendija “Borislav Pekić“ za 2011. godinu dodeljena je Bojanu Babiću iz Beograda, za rukopis omnibus romana “Devojčice, budite dobre“.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

12:19

Default images

Odluku o ovogodišnjem dobitniku stipendije “Borislav Pekić“ jednoglasno je doneo žiri u sastavu: Ljiljana Pekić, Vladislava Gordić Petković, akademik Predrag Palavestra, Mileta Prodanović i Gojko Božović. Na konkurs za Književnu stipendiju iz Fonda “Borislav Pekić“ ove godine je stiglo četrdeset pet prijava.

Na ovogodišnjem konkursu za književne stipendije “Borislav Pekić“ učestvovali su pisci koji pišu na srpskom jeziku i rođeni su posle 1971. godine. Kandidati za stipendiju su prilagali sinopsis svog projekta i bio-bibliografiju do 16. maja ove godine.

Bojanu Babiću priznanje će biti uručeno na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta 2. jula u 19.30 časova na svečanosti koju organizuju Fond “Borislav Pekić“ i Beogradsko dramsko pozorište.

Stipendija “Borislav Pekić“ prvi put je dodeljena 1992. godine, jedina je književna stipendija u Srbiji i dodeljuje za rukopis neobjavljenog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: