Pisci SKD-a gosti u Hrvatskoj

Troje pisaca iz Srbije, članovi Srpskog književnog društva od 28. do 30. juna, gostovaće u Zagrebu na poziv Hrvatskog društva pisaca.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.06.2011.

07:07

Default images

Milisav Savić, Dubravka Đurić i Ivan Potić održaće dve književe večeri u okviru dogovorene bilateralne saradnje SKD i Hrvatskog društva pisaca.

U utorak 28. juna u 20 sati nastupiće u džez klubu "Bahus" i čitati iz svojih rukopisa uz muziku džez dua: Ivan Kapec (gitara) i Franciska Fis (vokal).

U sredu, 29. juna, u klubu "Booksa" biće predstavljene autorske poetike gostiju a moderator je kritičarka Darija Žilić.

Milisav Savić (66) pripada pionirima "stvarnosne proze" koji je 1969. objavio prvu zbirku pripovedaka "Bugarska baraka", a zatim je u bibliografiju upisao još dve zbirke priča, sedam romana, književno istorijske studije.

Priredio je više antologija, kao glavni urednik "Prosvete" pokrenuo je autorsku ediciju "Naj". Dobitnik je najprestižnijih nagrada za prozu: NIN-ova, Andrićeva, Miroslavljevo jevanđelje.

Dubravka Ðurić (51) je rođena Dubrovčanka, ali živi i radi u Beogradu i jedna je od osnivačica i urednica časopisa ProFemina. Objavila je više zbirki poezije i knjige eseja, a bila je i koautor antologija. Ivan Potić (39) je po obrazovanju istoričar umetnosti, a po opredeljenju pesnik i pripovedač. Jedan od osnivača Festivala alternativne kulture "Zalet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: