Risojeviću nagrada "Dušan Vasiljev"

Ovogodišnji dobitnik književne Nagrade "Dušan Vasiljev" je Ranko Risojević za knjigu "Gospodska ulica" u izdanju Matice srpske, saopšteno je danas u Društvu književnika Vojvodine.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2011.

14:34

Default images

Odluku o nagradi, koju dodeljuje Skupština opštine Kikinda, doneo je žiri s Jovanom Zivlakom na čelu, a u najužoj konkurenciji nalazila su se još dva dela - "Preživljavanje" Dragoslava Mihailovića i "Mrtvo polje" Srđana Srdića.

Nagrada će biti uručena sutra u Kikindi, gde je i rođen Dušan Vasiljev (1900-1924), poznati pesnik i prozni pisac ekspresionističkog usmerenja.

Nagrada se sastoji od diplome i 2.500 evra u dinarskoj protivrednosti.

Risojević je rođen 1943. godine u Kalenderima, opština Kostajnica, profesor je matematike i fizike, ali i pesnik, prozaista, dramski pisac, esejista, istoričar matematike i prevodilac.

Objavio je oko 40 knjiga, uključujući sedam romana, a "Gospodska ulica" je drugi tom u istoimenoj trilogiji, u kojoj prva knjiga nosi naslov "Simana", a treća "Beskućnik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: