“Slučaj Bremen“ na mađarskom

Roman “Slučaj Bremen” Dragana Velikića upravo je objavljen na mađarskom jeziku u prevodu Antala Bognara,a izdavač je “Napkut” iz Budimpešte, koji je već objavio Velikićev roman “Dosije Domaševski“ 2006. godine.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

10:27

Default images

Kroz priču o čoveku koji je vozio tramvaj u pet velikih gradova, “Slučaj Bremen“ govori o potrazi za ocem nestalim u logoru nacističke nemačke i o tome da li čovek može da promeni sudbinu.

Ovo je peti roman Dragana Velikića na mađarskom jeziku. Dosad su u Mađarskoj objavljeni njegovi romani “Severni zid“, “Danteov trg“, “Ruski prozor“ i “Dosije Domaševski“.

Promocija mađarskog izdanja “Slučaja Bremen“ održaće se na Sajmu knjiga u Budimpešti od 3. do 6. juna ove godine a srpski izdavač “Stubovi кulture“ čiji je Velikić ekskluzivni autor, u okviru proslave 18 godina postojanja ove godine najavljuje novo srpsko izdanje “Slučaja Bremen”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: