„Sinovi planete“ na srpskom jeziku

Roman „Sinovi planete“ Klemensa Zeca, najmlađeg dobitnika nagrade Sajma knjiga u Lajpcigu, objavljen je nedavno na srpskom jeziku, u izdanju izdavačke kuće „Mono i Manjana“.

Kultura

Izvor: PR

Utorak, 29.03.2011.

16:29

Default images

Dvadesetosmogodišnji Zec pažnju javnosti privukao je pre tri godine debitanstkim romanom „Sinovi i planete“. Mladi Austrijanac nakon toga objavio je i roman „Frekvencije“, izdvojivši se na sceni nemačke savremene književnosti svojom originalnošću .

Njegov debitanstki roman izdavač „Mono i Manjana“ objavio je u okviru edicije „Retke i neobične knjige“. Kroz četiri priče, povezane temama i likovima, Zec saosećajno, suvereno i sa lakoćom prikazuje tenziju koja postoji u odnosima između očeva i sinova.

„Baveći se ovim odnosom, Klemens je napisao univerzalnu priču, koja važi na svim podnebljima, u svim kulturama. Uspešno poredeći sile koje vladaju među ljudima sa silama prirode i sunčevog sistema, motiv star koliko i ljudska kultura, u rukama mladog evropskog pisca, pokazao je punu snagu i moć današnje književnosti“, navodi se u saopštenju izdavača.

Klemensu Zecu je tokom nedavno održanog lajpciškog sajma knjiga dodeljena Nemačka književna nagrada za najbolji roman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: